Onze missie

Bij YinStudio Dokkum mag je thuiskomen bij jezelf, omdat jij het waard bent!
Juist nu de wereld om ons heen zo verandert, verdien je een moment van rust en ontspanning. Zo kan je lichaam en geest weer opladen en zul je meer balans ervaren in jouw leven. 

Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met Yoga, in welke vorm dan ook.
Jij mag je welkom voelen in de les. Of je nu jong bent of oud, lenig of juist stijf... Iedereen doet yoga op zijn/haar eigen niveau. Je mag jezelf zijn, want dat is goed genoeg. Jij mag je ruimte innemen op de yogamat, maar ook als mens hier op deze aarde.

Yoga is, buiten het feit dat het heel leuk is om te doen, heel goed voor lichaam en geest. Yoga is meditatie in beweging. Of mindfullness in actie. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is bewezen dat yoga vele fysieke- en mentale voordelen heeft. Yoga vermindert o.a. stress, het versterkt je lichaam, het helpt angsten te overwinnen en het versterkt je immuunsysteem. Yoga maakt je bewust van je lichaam, bewust van de mogelijkheden en de grenzen. Yoga laat je hart openen, laat je levensenergie stromen en laat je voelen en observeren wat er nu is. 

Waarom hoop ik jou binnenkort in onze Body & Mindzaal op de mat te zien?

Door regelmatig yoga te beoefenen zul je merken dat je lichaam flexibeler zal worden. Ook je 'mind' (geest) leert omgaan met de weerstand die je op de mat kunt ervaren. Hierdoor zul je ook buiten de mat beter om kunnen gaan met bijvoorbeeld tegenslagen.

Tijdens yoga staat het loslaten centraal. Het loslaten van je gedachten, het loslaten van je verwachtingen, maar het gaat ook om het loslaten van afvalstoffen in je lichaam. Vooral de gedraaaide houdingen zorgen voor een ontgifting van je lichaam. Doordat in gedraaide houdingen je organen een massage krijgen, gaan ze harder werken, waardoor je afvalstoffen sneller je lichaam verlaten.

Stress en onze gejaagde leefstijl zorgen ervoor dat veel mensen een hoge bloeddruk hebben, slecht slapen, onrustig zijn of burnout-klachten krijgen. 
Door de drukte van alledag kan het lastig zijn om je gedachten in bed uit te schakelen. Waardoor je blijft piekeren en moeilijk in slaap valt of licht slaapt. Yoga helpt je om je gedachten te ordenen, waardoor je met een opgeruimd hoofd kunt gaan slapen.

Tijdens yoga ben je actief bezig met je focus. Door yoga creëer je weer ruimte in de hersenen. Door even niet met alledaagse werkzaamheden bezig te zijn, maar je te richten op de yogahoudingen en de ademhaling word je weer scherp, alert en creatief. Zo kun je je weer beter concentreren op je dagelijkse taken.

De combinatie van bewegen, ademhaling en mindfulness zorgt voor stressvermindering, meer energie en mentale fitheid. Yoga houdt je in het hier en nu. Met behulp van je ademhaling houd je je aandacht bij je lichaam en ga je veel beter voelen hoe het met je lichaam gaat en waar zich eventueel stress vasthoudt. Door deze lichamelijke signalen te herkennen, zul je niet zo snel meer over je grens gaan en kun je je lichaam vervolgens weer sneller laten ontspannen. 
Het helpt de burnout buiten de deur te houden en het helpt uit je burnout te komen. Als je gevoelig bent voor depressie of burnout, dan kun je met yoga een hoop leed besparen. Yoga creëert een stukje bewustwording waardoor je beter in staat bent om uit te zoomen en los te laten.

Omdat Yoga-houdingen vragen om focus, oefen je tijdens je practice om niet aan andere dingen denken. Het voelt als thuiskomen in je eigen lichaam, iets wat je vaak negeert als je in de stress-modus bent. Je kunt daardoor de stress van het dagelijks leven even helemaal van je afzetten in een Yoga practice.

Yoga helpt je om angsten te overwinnen. Het vergt de nodige oefening om in yogahoudingen te kunnen blijven staan. Soms heb je een houding binnen enkele keren onder de knie, maar andere houdingen kunnen wel jaren duren. Het vergt een enorm doorzettingsvermogen om de yogahoudingen keer-op-keer te blijven herhalen totdat je de houding beheerst. Daarnaast moet je over je angsten heen stappen. Angst om te vallen, angst voor het onbekende of een andere angst.  Dit doorzettingsvermogen en 'over angsten heen stappen' zul je ook terugzien in je dagelijkse leven, waardoor je ook hier sneller geneigd bent om iets te doen dat buiten je comfortzone ligt.

Het uitvoeren van yogahoudingen leidt tot een positieve prikkel van ons zenuwstelsel. We krijgen daardoor een tevreden en gelukkig gevoel. En hierdoor voelen we ons energieker. 

Ben je enthousiast en vraag je je af of yoga jou kan helpen meer balans te vinden in je leven? YinStudio Dokkum biedt je de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te ervaren of yoga iets voor jou kan zijn. Reserveer nu een gratis en vrijblijvende proefles .


YinStudio Dokkum

Bocksmeulen 33a

9101 RA DOKKUM

KvK nummer

81803559

BTW nummer

NL821658384B01

Openingstijden

Maandag
09:00 - 12:00
14:00 - 18:00
18.00 - 21.30
Dinsdag
09:00 - 12:00
14:00 - 18:00
18.00 - 21.30
Woensdag
09:00 - 12:00
14:00 - 18:00
18.00 - 21.30
Donderdag
09:00 - 12:00
14:00 - 18:00
18.00 - 21.30
Vrijdag
09:00 - 12:00
14:00 - 18:00
18.00 - 21.30
Zaterdag
10:00 - 13:00
Zondag
10.00 - 13.00